Изпълнителният директор на Агенцията по обществени поръчки (АОП) Яна Топалова обсъди с ръководството на Камарата на строителите в България (КСБ) възможностите за сътрудничество. „В наше лице имате партньор, на когото може да разчитате. Знаем, че Законът за обществените поръчки (ЗОП) е сред най-важните за вашия бранш и ще ви съдействаме за правилното му прилагане“, заяви Топалова.

Председателят на Управителния съвет на КСБ Илиян Терзиев също декларира готовност за активно взаимодействие – за обмен на информация, организация на събития и обучения и общи позиции при установяване на недобри практики.

Сред акцентите в срещата бяха предимствата на типовите договори, стандартизираната документация и инициативата на Камарата за въвеждането в ЗОП на правилата на FIDIC за договорите за строителство.

Постигнато беше съгласие АОП и КСБ да изготвят анкета за членовете на Камарата за най-често срещаните проблеми при прилагането на нормативните актове в областта на обществените поръчки. Въз основа на нея и в случай на нужда ще се инициира подобряване на законодателството.

автор (снимки): в.Строител

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *