Да изчистим България заедно!

През 2024 г. за поредна година ще се проведе кампанията „Да изчистим България заедно“. Неин инициатор е bTV Media Group . Министерството на околната среда и водите се включва като партньор в кампанията.

Управлението на отпадъците в България се осъществява с общите усилия на националните и местните власти, спазвайки принципите за интегрираното управление, принципът на близостта, устойчивото развитие, йерархията на управлението на отпадъците и пълната отговорност на замърсителите. Подчертавам изключителната роля на местните власти при прилагане на тези политики, се казва в писмо на министъра на околната среда и водите до НСОРБ.

Инициативата „Да изчистим България заедно“ винаги е провокирала огромен интерес от страна на общините.

Почистването ще се състои на 14.09.2024 г. (събота).

Вече е активна зелената карта, в която всеки може да маркира място, на което ще организира акция по почистване или облагородяване, както и да получи информация къде може да се включи, за да даде своя принос в опазването на околната среда.

Министерството на околната среда и водите информира общините, че както досега, за количествата депонирани отпадъци събрани от и в рамките на кампанията (съответно 14.09.2024 г. – 15.09.2024 г.) не се дължат отчисления по чл. 60 и чл. 64 от Закона за управление на отпадъците, изключението е само за кампанията и РИОСВ ще упражнява стриктен контрол за спазването на това.

Събраните отпадъци от замърсените терени ще се депонират само на регионални депа отговарящи на нормативните изисквания.

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *