МТСП организира информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за българи в Барселона

Информационни дни по пенсионни и осигурителни въпроси за български граждани в Барселона ще се проведат на 27 и 28 септември. Те се организират от Службата по трудови и социални въпроси на Министерството на труда и социалната политика към Посолството на България в Испания със съдействието на Генералното консулство в Барселона.

По време на срещите сънародниците ни ще получат актуална и достоверна информация по теми, свързани с нормативните изисквания за получаване на различни видове пенсии, обезщетения, болнични и здравноосигурителни права в България и Испания. Ще бъдат представени и процедури и практически въпроси, свързани с пенсионирането по условията на европейските регламенти за координация на системите за социална сигурност.

В информационните дни ще участват представители на Националния осигурителен институт в България, адвокат София Николаева – практикуващ юрист в Испания, и Невена Зидарова – ръководител на Службата по трудови и социални въпроси.

Всички желаещи да присъстват на събитието е необходимо да попълнят формуляра за регистрация на приложения линк: https://forms.gle/w1SZGWyWL1YvSisb8, където ще имат възможност да зададат предварително своите въпроси към експертите.

Информационният ден на 27 септември ще се проведе от 15 до 17 часа в сградата на Генерално консулство (Avinguda de la Riera de Cassoles, 54, 08012 Barcelona, metro Lesseps (L-3). На следващия ден консултациите ще бъдат от 11 до 13 часа в сградата на Българското неделно училище „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Барселона (Rda. de Sant Pau, 72, Ciutat Vella, 08001 Barcelona).

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *