Неприсъствени фишове ще поставят на неправилно паркирани автомобили във Видин

От 1 септември тази година Общинско предприятие „Зони за платено паркиране“ във Видин започва поставянето на фишове на автомобилите, които са паркирани в нарушение на Закона за движение по пътищата (ЗДвП). Това са т.нар. „неприсъствени фишове“, за които не е необходимо водачът да бъде в автомобила, за да се счита, че той е връчен. Процесът на издаването на фишовете е дигитален.

Контрольорите на ОП „Зони за платено паркиране“ разполагат с нужната техника да направят проверка и да издадат фиша, като поставят уведомлението за него на видно място на МПС. Всеки водач, който е нарушил правилата, ще може да плати санкцията в 7-дневен срок, включително и когато заплаща своите данъци. Санкциите по ЗДвП са в размер от 20 до 200 лева.

Въвеждането на тази мярка ще позволи на екипите на Общинското  предприятие “Зони за платено паркиране” да реагират на сигнали за неправилно паркирани автомобили, които пречат на движението, както и на достъпа до различни институции, жилищни дворове, на майките с детски колички, на хората с увреждания, или паркирани в нарушение МПС в зелените площи, посочват от общинската администрация.

Община Видин приканва собствениците да изместят автомобилите си на разрешени за това места в периода до 1 септември. Първоначално проверки за неправилно паркиране ще се извършват по основните пътни артерии, около централната градска част и Синята зона на гр. Видин. След посочената дата контролът в района ще бъде засилен, с въвеждането на санкцията, съобщават още от Общината.

/КЦ/

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *