През периода 27 – 29 май 2019 г. експерти на НАОА взеха участие в среща на Болонската партньорска група за осигуряване на качеството на висшето образование (Bologna Peer Support Group on Quality Assurance, Second meeting, Limassol, 27th – 29th May 2019).

По време на срещите бяха представени и обсъдени:

1. Основните ангажименти в рамките на Болонския процес, състоянието на партньорската група в рамките на Болонската група за последващи действия, последващите действия по проектите за организация и мобилност, както и подготовката за реализирането на доклад за изпълнението към 2020 г. относно Болонския процес.

2. Актуализация на плановете за действие на държавите, проектиране на работна програма / план за действие на партньорската групата.

3. Представяне на очакванията и ангажиментите на различните страни и дискусии в паралелни кръгли маси касаещи различните подтеми (Правна рамка и ESG, Европейски подход към съвместни програми, Ангажиране на заинтересованите страни, Вътрешно осигуряване на качеството, Външно осигуряване на качеството: институционална и програмна акредитация, Трансгранично осигуряване на качеството).

4. Двустранни / многостранни дискусии за сътрудничество в рамките на проектите (финансирани от ЕС и извън ЕС), в т.ч. и ангажиментите на Националната агенция за оценяване и акредитация.

5. Kick-off meeting project Developing a European Approach for Comprehensive QA of (European) University Networks (EUniQ).

6. Общо представяне на Европейския подход към съвместни програми, както и презентиране на опита на Австрия и Холандия .

7. Двустранни / многостранни дискусии за преодоляване на пречките и проблемите касаещи Европейския подход към съвместни програми.

http://ehea.info/page-peer-group-C-QA

Източник за тази статия
Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *