Станимир Петков, кмет на Угърчин: Обновяването и развитието на инфраструктурата е приоритет за Общината

Кметът представя в интервю за „Строител“ изпълнението на строителната програма на общината от началото на годината. Завършен е един от обектите от  сключените с МРРБ четири споразумения по Инвестиционната програма за общински проекти. За останалите три предстои започване на строително-монтажните работи. Продължава строителството на пречиствателна станция за отпадни води, а в капиталовата програма на общината е заложено проектиране на централните части на седем села, разказва кметът.

Общинският съвет е одобрил Програма за опазване на околната среда на Угърчин. Нейни приоритети са намаляване на депонираните отпадъци, подобряване на управлението на масовите отпадъци и увеличаване на разделно събираните.

Станимир Петков посочва, че работата е ориентирана и към благоустройство и озеленяване на обществени пространства, изграждане на зони за отдих, велоалеи и детски кътове, повишаване на енергийната ефективност, модернизиране на уличното осветление.

По темата за засушаването и проблемите с водоснабдяването в много населени места в страната кметът смята, че е необходимо ефективно управление на водните ресурси, сътрудничество между местната власт, земеделците и общността.

Интервюто мое да прочетете ТУК.

/МБ/

Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *