Изпълнителният директор на БАИ Мила Ненова беше специален гост на церемонията по стартиране на приоритетен инвестиционен проект на компанията за алуминиеви валцови и пресови продукти „Алкомет“ в Шумен. Инвестицията на дружеството е над 136 млн. лв. и се предвижда откриване на нови 160 работни места.

След Решение на Министерския съвет дружеството получи сертификат за приоритетния инвестиционен проект „Разширяване на продуктовия микс чрез инсталиране на линия за непрекъснато леене, линии за производство на профили, универсален фолиев стан” по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Това е ключов момент за развитието на индустрията в региона, като новата линия за непрекъснато леене и производството на профили ще увеличи конкурентоспособността на Алкомет на международния пазар.

На събитието присъстваха президентът Румен Радев, посланикът на Турция в България, зам.-министърът на иновациите и растежа Красимир Якимов, кметът на Шумен, собственикът на „Алкомет“ АД Фикрет Индже, депутати, кметове от региона, много гости.

БАИ продължава да работи активно за привличане на инвестиции и създаване на благоприятна среда за бизнеса в страната.


Наши спонсори са:
Български трактори на добри цени при изключително качество

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *